mandag 6. juli 2009

Sykkeltur

Denne helga hadde vi bestemt oss for å ta en sykkeltur sammen med Ane og Ingar. Turen skulle gå fra Horten til Åsgårdstrand og tilbake. Vi kom ikke avgårde fra Lier før ved ett-tiden lørdag formiddag, for det var litt logistikk mht tur/levering av hunder (som Vera hadde sagt seg velvillig til å passe), henting av Ingar i Drammen (firmafest fredag kveld!), og Bengt som skulle bli ferdig på jobb.
Iallefall, ca 14 stod vi klare til utflukt i Horten!

Litt smøring med solkrem og pumping av hjul før vi kunne starte. Vi hadde vært litt spente på været, men det var ingen grunn til bekymring. Når lufta er ca 30 varmegrader er det ikke engang så farlig om det er sol eller ei.

Vi starta litt bortenfor Løvøya og fulgte en "indre" bilvei som gikk langs Borrevannet. Det var lite trafikk, så det var helt ok å sykle der. Godt og varmt!:-)

Vi tok det helt rolig og kom til Åsgårdstrand litt før kl 15. Her ble det lunsj på Munchs kafe i hyggelig bakgård. Vi mesket oss med skalldyr og kyllingsalat med påfølgende kaffe og ostekake.


Mette og fornøyde satte vi kursen mot Horten igjen, men først skulle kulturbiten gjøres unna, så vi tok et besøk på Munchs hus. Edvard Munch tilbrakte mange av sine somre i Åsgårdstrand og mange av hans kjente malerier ble til mens han bodde her i sitt enkle fiskerhus med atelieret rett ved siden av.

Turen fra Åsgårdstrand tilbake til Horten gikk langsetter kyststien, en strekning som er kjempefin å sykle. Man sykler i skogen, langs sjøen og gjennom hyggelige boligstrøk, og det blir aldri kjedelig. Her sykler Ingar inn kyststiens "portal":

Det var ikke så lenge vi sykla før vi ble lokket ut i sjøen. Badetemperaturen var utmerket, og det tok sin tid før vi greide å karre oss opp av vannet igjen:-)


Turen videre gikk sykkelstien gjennom sand og siv, nesten litt sydlansk, spesielt med dagens temperatur...



Vel framme på brygga i Horten måtte vi feire dagens kraftanstrengelse med en saftig pizza på Peppes. Og faktisk var klokka blitt 19.


Etter pizza var det en liten sykkeltur tilbake til bilene. En kjempefin sykkeltur som absolutt anbefales for den vanlige mosjonist:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar